Is handbal iets voor jou?

Dat sporten gezond is weten we allemaal. Als je erover nadenkt om een teamsport te beoefenen waarbij je onbewust bloedfanatiek wordt, lees dan gauw verder.

Waarom handbal de mooiste sport is

Er zijn natuurlijk een aantal bekende teamsporten zoals hockey, korfbal, voetbal… maar handbal wordt nog vaak vergeten. Het verschil met handbal ten opzichte van andere sporten is dat je hierbij verdediger én aanvaller bent. Zo kan het zomaar gebeuren dat je staat te verdedigen, maar dat zich ineens balverlies voordoet van de tegenpartij, waardoor jij binnen een nanoseconde aanvaller bent en je je naar de andere kant van het veld moet haasten. Er is geen buitenspelregel, waardoor je altijd aan mag vallen en de verdediging ver achter je mag laten. Geloof mij dat dit een kick geeft als jij in je eentje voor het doel staat, je sprongschot maakt en de bal in het doel van de tegenpartij gooit.

Nog een voordeel is dat er vaak veel gescoord wordt in een wedstrijd, een score van een gemiddelde wedstrijd is rond de 15 doelpunten. Een 0-0 score zul je dus vrijwel nooit tegenkomen. Dat wakkert ook de winnersmentaliteit aan, want samen met je team ben je verantwoordelijk voor het creëren van ruimte, snelheid en tactiek. Achterover leunen of even een momentje voor jezelf nemen is er niet bij, het spel is snel en fanatiek.

Voor meer informatie over handbal, de opstelling en de regels kan je op deze handbalwebsite kijken, houd daarbij goed alle WK & EK data in de gaten.

Steeds populairder

Handbal maakt al tijden een flinke opmars in populariteit. In Duitsland is het één van de populairste sporten en in 2014 waren er zelfs 44.189 toeschouwers toeschouwers bij een duel in Frankfurt. Bovendien komen er steeds meer handbalverenigingen bij in Nederland en België waardoor het beoefenen van de sport steeds bekender wordt. Aarzel dus geen moment en vraag die gratis proefles aan!